Cele mai bune biberoane

0
586
5
(25)

Știm cu toții că sănătatea și confortul celor mici sunt întotdeauna aspecte extrem de importante pentru noi. Cu toții vrem să cumpărăm cele mai bune biberoane, cele mai bune sterilizatoare sau suzete și nu numai. De aceea, azi m-am gândit să vă dau câteva sfaturi în alegerea unui biberon bun și să vă prezint un top al biberoanelor pentru bebeluși.

Biberon Philips Avent Natural Response SCY906/01

Biberon Philips Avent Natural Response SCY906/01

Biberonul Philips Avent Natural Response SCY906/01 este unul dintre cele mai bune de pie piață. Are o tetină care imită sânul mamei și care nu permite scurgeri. De asemenea, are integrat un sistem anti-colici. Are o formă foarte bună și este ușor de ținut chiar și de bebeluși. Este un biberon fără BPA.

Biberon din sticlă Tommee Tippee

Biberon din sticlă Tommee Tippee

Biberonul Tommee Tippee este fabricat din sticlă și nu conține BPA sau toxine. Tetina este moale și imită perfect sânul. Acest model este și el dotat cu o supapă anti-colici care reduce fluxul de aer excesiv. Fiind un biberon fabricat din sticlă, este foarte ușor de curățat.

Biberon din silicon COMOTOMO

Biberon din silicon COMOTOMO

Modelul de la Comotomo este un alt biberon cu tetină anti-colici pe care îl recomand. Vorbim despre un biberon fabricat din silicon. Datorită acestui fapt, este rezistent la șocuri și zgârieturi și îi oferă micuțului tău un confort sporit la atingere.

Biberon anti-colici Chicco STEP UP

Biberon anti-colici Chicco STEP UP

Continuăm topul celor mai bune biberoane cu Chicco STEP UP. Un biberon cu un design destul de inovator, care imită forma sânului și care permite bebelușului să-l țină de unul singur. Și acest model are sistem anti-colici și nu este fabricat din BPA.

Biberon Philips Avent Natural Response SCY903/66

Biberon Philips Avent Natural Response SCY903/66

Ultimul model recomandat este Philips SCY903/66, un biberon dotat cu tetină ce nu permite scurgeri. Aceasta oferă flux de lapte doar atunci când bebelușul suge și funcționează precum sânul mamei. Biberonul nu conține BPA și este compatibil cu pompele de sân Philips și nu numai.

Reduceri biberoane

Găsești pe piață o mulțime de magazine online de unde poți cumpăra biberoane bune pentru bebelușul tău. Mai jos ai câteva exemple. Eu te sfătuiesc să intri și să descoperi ce reduceri au acestea.

Cum alegi cel mai bun biberon?

Alegerea celui mai bun biberon depinde de mai mulți factori. Mai jos vom discuta pe scurt despre fiecare în parte, asta pentru ca tu să-ți poți face o idee cât mai clară despre aspectele pe care ar trebui să le iei în considerare.

Materialul biberonului

Biberoanele sunt de obicei fabricate din unul dintre aceste materiale: sticlă, plastic sau silicon. Biberoanele de sticlă sunt destul de comune. Ele sunt foarte ușor de curățat și au capacitatea de a nu prinde mirosuri neplăcute. Concret, laptele își va păstra gustul neschimbat. Totuși, pentru a nota un dezavantaj, ține cont de faptul că un biberon de sticlă se poate sparge, fiind așadar destul de periculos în această situație pentru cel mic sau pentru tine.

Biberoanele fabricate din plastic sunt probabil cele mai cumpărate. Sunt ușoare și rezistente la șocuri, implicit la spargere. Plasticul poate însă să rețină în timp mirosuri sau gust, deci un biberon din plastic ar trebui schimbat o dată la ceva timp.

Biberoanele din silicon nu sunt o opțiune atât de populară. Ele vin totuși cu multiple beneficii, cum ar fi: sunt flexibile, plăcute la atingere, rezistente. Prețul lor de achiziție este însă ceva mai ridicat, iar modelele disponibile pe piață nu sunt tocmai multe.

Tetina biberonului

Un alt aspect foarte important de luat în considerare este tipul de tetină al biberonului. În primul rând, forma tetinei diferă de la model la model, dar asta ține mai degrabă de preferințele bebelușului..

Ține cont și de materialul tetinei. Ar fi bine ca acesta să fie din silicon sau latex, deoarece aceste modele imită destul de mult textura sânului și sunt, în același timp, flexibile și moi.

Nu în ultimul rând, fluxul unei tetine este și el un criteriu pe care trebuie să-l ai în vedere. Pentru nou-născuți este de preferat să folosești tetine cu un flux mai scăzut, iar pentru bebelușii ceva mai mari tetine cu un flux mai consistent de lapte.

Capacitatea

Majoritatea biberoanelor au o capacitate între 150 și 300 ml. Totuși, pentru un bebeluș abia născut, va fi suficient și un biberon mic, cu o capacitate de sub 150 ml.

Top biberoane pentru bebeluși - Blogdecumpărături.ro

Biberoane anti-colici

Colicii la bebeluși reprezintă o afecțiune comună caracterizată prin episoade de plâns excesiv și disconfort abdominal fără o cauză specifică evidentă. Aceste episoade pot fi frustrante pentru părinți și pot afecta somnul atât al bebelușului, cât și al celor din jur.

Deși cauza exactă a colicilor nu este complet înțeleasă, se crede că factori precum imaturitatea sistemului digestiv, sensibilitatea la alimente sau gazele intestinale pot juca un rol. De obicei, colicii încep în primele câteva săptămâni de viață și tind să dispară pe măsură ce bebelușul crește în vârstă.

Așadar, aici intervin sistemele anti-colici pe care le au biberoanele. Aceste sisteme fac ca ingestia de aer în timpul hrănirii bebelușului să fie una scăzută. Cu cât mai puțin aer în stomăcelul celui mic, cu atât mai bine! Bulele de aer ingerate de către bebeluși pot amplifica simptomele cauzate de colici.

Compatibilitatea cu pompa ta de sân

Dacă te numeri printre mămicile care folosesc pompe de sân pentru a-și hrăni bebelușul cu biberonul, atunci trebuie să te asiguri că biberonul ales este compatibil cu pompa de sân pe care o utilizezi.

Modul de curățare

Vrei cu siguranță ca biberonul să se curețe ușor! Astfel, ai în vedere ca gura sticlei să fie una destul de largă pentru a putea introduce peria pentru curățat biberoane. De asemenea, asigură-te că biberonul cumpărat este compatibil cu aparatul de sterilizat. Unele modele nu se pot steriliza le temperaturi ridicate.

Biberoane fără BPA

BPA, sau bisfenolul A, este un compus organic utilizat în mod obișnuit în producția de plasticuri și rășini, în special în fabricarea recipientelor pentru alimente și băuturi, precum și a altor produse de uz casnic.

Acest BPA poate migra din aceste produse, mai ales dacă este expus la temperaturi ridicate. BPA este nociv pentru sănătate și poate provoca: tulburări hormonale, probleme de reproducere, afecțiuni ale sistemului cardiovascular și neurologic și nu numai.

Așadar, cu siguranță nu vrei să-ți expui bebelușul la o astfel de substanță. Deci, este mai mult decât obligatoriu să cumperi un biberon fără BPA.

Cele mai bune biberoane

Biberoane ieftine și bune?

Trebuie menționat de la început faptul că biberoanele sunt ieftine în general. Nu este nevoie să cauți produse de o calitate slabă doar pentru a salva câțiva lei. Găsești biberoane bune și ieftine de la producători importanți, deci nu este nevoie să-ți faci probleme din pricina acestui aspect.

Recomandarea mea

Eu îți recomandă să optezi pentru biberoanele Philips Avent, deoarece sunt printre cele mai bune de pe piață. Acestea au un preț de achiziție corect și vin dotate cu mai multe caracteristici, inclusiv cu sisteme anti-colici. De asemenea, cei de la Philips au multe alte produse pentru bebeluși compatibile cu biberonul: tetine de schimb, încălzitoare de biberoane, sterilizatoare, pompe de sân și nu numai.

Întrebări frecvente

Care este diferența dintre un biberon din sticlă și unul din plastic?

Biberonul din sticlă este mai durabil și mai ușor de curățat, dar poate fi mai greu și mai fragil. Biberonul din plastic este mai ușor și mai rezistent la spargere, dar trebuie să fie fabricat din materiale sigure, fără BPA sau alte substanțe dăunătoare.

Cum pot preveni colicile și refluxul cu ajutorul unui biberon?

Optează pentru biberonul cu sistem anti-colici și asigură-te că tetina este potrivită pentru vârsta copilului tău. De asemenea, hrănește-l în poziție verticală și încearcă să minimizezi aerul înghițit.

Cum pot steriliza și curăța în mod corect un biberon?

Biberonul poate fi sterilizat fie prin fierbere în apă, fie folosind un sterilizator de biberoane. Pentru curățare, utilizează apă caldă și săpun și asigură-te că speli fiecare componentă în mod adecvat.

Cât de des ar trebui să schimb biberonul?

Schimbă biberonul când observi semne de uzură sau deteriorare, cum ar fi crapături, pete sau schimbări de culoare. De asemenea, asigură-te că verifici tetina pentru orice semn de deteriorare și înlocuiește-o la nevoie.

Videoclip informativ

Ți-a plăcut acest articol?

Alege numărul de stele și votează:

Notă: 5 / 5. Voturi: 25

Până acum nu sunt voturi. Fii primul care votează!

Articolul precedentCea mai bună friteuză cu aer cald
Articolul următorCea mai bună cameră auto
Cu peste 10 ani de experiență în marketing și o pasiune pentru tehnologie, sunt mereu conectat la cele mai noi tendințe din industrie. Îmi place să explorez și să analizez produse inovatoare, scriind recenzii detaliate și ghiduri practice care îi ajută pe cititori să ia cele mai bune decizii de cumpărare. Fie că e vorba de cele mai noi gadgeturi sau de soluții practice pentru viața de zi cu zi, îmi dedic timpul pentru a oferi informații relevante și utile celor care caută să facă alegeri informate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.