Cel mai bun ventilator

0
892
5
(20)

În zilele toride de vară, și nu numai, un ventilator de calitate poate fi una dintre cele mai bune soluții! Vorbim despre un aparat ieftin și ușor de achiziționat, ce nu necesită montaj. În acest articol te voi învăța cum poți alege cel mai bun ventilator și îți voi prezenta un top ventilatoare pentru inspirație. Te invit să citești complet rândurile de mai jos, iar la final să iei cea mai bună decizie de achiziție.

Ventilator cu picior Rowenta Essential+ VU4440F0

Ventilator cu picior Rowenta Essential+ VU4440F0

Rowenta Essential+ VU4440F0 este un ventilator cu picior excelent pentru cameră. Un aparat modern, cu înălțime ajustabilă de până la 1.3 metri. Acesta vine cu afișaj LED și cu butoane de control tactile.

În plus, modelul a fost dotat cu temporizator, modul Sleep și cu funcția de oscilație. Are trei trepte de viteză și poate fi controlat de la distanță cu ajutorul telecomenzii din dotare.

Ventilator turn Midea FZ10-21ARBW

Ventilator de cameră tip turn Midea FZ10-21ARBW

Midea FZ10-21ARBW este un ventilator tip turn foarte modern. În partea superioară vei găsi panoul de comandă, unul butoane tactile. Acesta are o putere de 40 W și poate fi controlat și de pe telecomandă.

Acest aparat îți oferă trei moduri de aer: normal, pentru noapte sau natural. Acesta deține și funcția de aromaterapie. Mai precis, poți pune într-un spațiu special uleiuri esențiale pentru a te bucura de parfumul preferat pentru cameră.

Are și un senzor de temperatură incorporat ce reglează automat viteza fluxului de aer. Mai vine cu: timer de până la 9 ore, 5 trepte de viteză și funcția de oscilație la 60 de grade.

Ventilator de birou Zass ZTF 1203

Ventilator de birou Zass ZTF 1203

Dacă vrei un ventilator micuț, de birou, îți recomand Zass ZTF 1203. Acesta are o putere de 35 W și poate fi setat folosind cele 3 trepte de viteză. Diametrul său este de 30 cm, fiind ideal pentru încăperile mici.

Acest ventilator de la Zass vine cu funcția de oscilație stânga-dreapta, acoperind un unghi de 90 de grade. Este de asemenea un ventilator destul de silențios, emițând un zgomot de 59 dB.

Ventilator cu apă MUHLER MF-1677

Ventilator cu apă MUHLER MF-1677

MUHLER MF-1677 este un ventilator cu funcția de pulverizare apă ce este dotat cu un rezervor generos de 3.2 litri. Acest model are o putere de 75 W și elice cu diametru de 40 de centimetri.

Poate fi setat folosind una dintre cele trei trepte de putere și are în dotarea sa și un timer de 60 minute. Modelul are atât funcția statică, cât și cea oscilantă.

Ventilator Ultra Portabil

Ventilator Ultra Portabil

Iată și un ventilator ultra portabil ce poate fi ținut în mână, plasat pe birou sau agățat de gât. Un mic gadget ideal pentru călătorii. Modelul este pliabil și vine dotat cu un ecran LCD pe care vei putea citi diferite date.

Aparatul poate fi setat cu cele 5 trepte de viteză și poate fi încărcat la USB. Funcționează pe acumulator, iar autonomia acestuia este de până la 11 ore.

Ventilator pentru gât KD Home F60

Ventilator pentru gât KD Home F60

Am inclus în acest top și un ventilator pentru gât! KD Home F60 poate fi plasat în jurul gâtului și va ventila aer către fața ta. Are trei trepte de viteză și un acumulator puternic de 4000 mAh ce oferă o automonie excelentă de până la 16 ore de funcționare.

Ventilator de tavan Noaton 12132WWB Maia

Ventilator de tavan Noaton 12132WWB Maia

Noaton 12132WWB Maia este un ventilator de tavan bun, cu un diametru de 132 cm. Acesta are o putere de 41 W și un design foarte modern. Include lumină LED integrată și joacă și rolul unei lustre.

Are 6 trepte de viteză ce pot fi setate cu ajutorul telecomenzii din dotare. Are de asemenea și funcția timer ce poate fi setată de la 1 oră și până la 8 ore.

Reduceri ventilatoare

Ventilatoare găsești în orice magazin fizic: Carrefour, Altex, Flanco și nu numai. Totuși, în online ai o gamă mai variată de produse și șanse mult mai mari să găsești un ventilator la reducere. Îți recomand să vezi lista de ventilatoare din magazinele de mai jos.

Cum să alegi cel mai bun ventilator – Sfaturi utile

Alegerea unui ventilator bun ține cont de câteva caracteristici importante care definesc un astfel de produs. Nu sunt multe, deoarece ventilatoarele sunt în principiu aparate destul de simple, însă e bine să le ai în vedere.

Tipul de ventilator

Vei găsi pe piață mai multe tipuri de ventilator. Rămâne ca tu să stabilești încă de la bun început ce ventilator îți dorești, unde îl vei plasa, cât de des îl vei folosi și așa mai departe. Mai precis, există ventilatoare portabile, de cameră, de birou sau de tavan. Desigur, mai există și ventilatoarele de baie, însă despre acestea am scris un articol separat ce poate fi citit chiar aici. Forma lor poate fi diferită de la model la model, dar mai multe despre ele vom vorbi ceva mai târziu.

Dimensiunea încăperii

Ține cont întotdeauna de dimensiunea încăperii unde vrei să plasezi ventilatorul. Dacă o cameră este prea mare, iar ventilatorul nu este suficient de puternic, el nu va face față. În schimb, dacă ventilatorul este puternic și plasat într-o cameră prea mică, poate fi chiar deranjant.

Asigură-te așadar că vei alege un ventilator potrivit pentru camera în care îl vei plasa. Majoritatea producătorilor notează în specificațiile produsului informații privind dimensiunea camerei în care poate fi folosit.

Mărimea elicei

Cu cât elicea ventilatorului este mai mare în diametru, cu atât aparatul va fi capabil să sufle mai mult aer. Acest aspect este strâns legat cu dimensiunea încăperii. Dacă vei opta pentru un ventilator de tavan, de exemplu, elicea trebuie să fie suficient de mare pentru a putea ventila întreaga încăpere.

Viteza

Este foarte important ca un ventilator să îți oferte posibilitatea de a alege din mai multe trepte de viteze. Ventilatoarele cu o singură viteză nu sunt ok din punctul meu de vedere, deoarece aceasta poate fi ba prea mică, ba prea mare.

Zgomotul

Pentru că vei folosi ventilatorul cel mai probabil și noaptea, dar nu numai, este esențial ca el să fie cât mai silențios. Citește specificațiile produsului și asigură-te că acesta are un nivel al decibelilor cât mai scăzut. Un ventilator bun va fi întotdeauna silențios.

Funcții și caracteristici

Sunt foarte multe ventilatoare dotate cu câteva funcții speciale interesante, pe care le și recomand. Spre exemplu, funcția de oscilație este excelentă, deoarece ajută la distribuirea uniformă a aerului. O altă funcție pe care o recomand la un ventilator este timer-ul, cel cu ajutorul căruia vei putea programa când să se oprească automat ventilatorul.

Multe ventilatoare vin și cu funcția de pulverizare cu apă. Aceasta ajută deoarece umidifică aerul, aproape precum un umidificator, dar mai ales ajută în ideea în care poate răcori încăperea, deoarece vei putea folosi apă rece sau apă cu gheață.

Cel mai bun ventilator - recomandări - Blogdecumparaturi.ro

Care sunt cele mai bune ventilatoare de cameră

Din punctul meu de vedere, cele mai bune ventilatoare de cameră sunt acelea cu picior sau de tip turn. Acestea sunt mai înalte și oferă o mai bună ventilație spre deosebire de ventilatoarele mici. În plus, nivelul lor ridicat le permit să fie plasate în colțul încăperii, de unde să distribuie aerul către tine. Recomand ca un ventilator de cameră să fie rotativ și să aibă elicea suficient de mare.

Cel mai bun ventilator cu apă

Dacă vrei să cumperi un ventilator cu apă bun, atunci ai de ales între modelele de cameră dotate cu această funcție și între cele de birou. Sfatul meu este să te uiți după modele ce au un rezervor de apă generos, pe care nu va trebui să-l umpli foarte des. De asemenea, recomand ca acestea să permită și utilizarea de gheață pentru o răcire mai eficientă a aerului.

Ventilatoare portabile bune

Ei bine, dacă îți dorești să-ți cumperi un ventilator portabil de calitate, ține cont de faptul că aceste aparate funcționează de obicei pe baterii sau acumulatori. Așadar, din start trebuie să te asiguri că acumulatorii sunt buni și că oferă o durată de funcționare suficient de mare. Ventilatoarele portabile sunt excelente pentru călătorii, dar și pentru mers pe stradă, deoarece există unele modele care chiar pot fi purtate la gât.

Cele mai bune ventilatoare de tavan - Blogdecumparaturi.ro

Cel mai bun ventilator de tavan

Nu în ultimul rând, dacă vrei să cumperi un ventilator de tavan bun, atunci asigură-te că elicele sale sunt suficient de mari pentru a face față în încăperea în care îl vei monta. Este foarte important ca acesta să se fixeze bine și bineînțeles să fie silențios. Nu ar strica nici să verifici ce eficiență energetică are, deoarece este esențial ca un astfel de aparat să nu consume mult curent, mai ales dacă va fi folosit des.

Ventilatoare bune și ieftine

Din fericire, mai toate ventilatoarele sunt destul de ieftine. Găsești modele de calitate la nici două sute de lei. Evident, un ventilator ieftin nu va fi dotat cu foarte multe funcții, dar poate nici nu-ți trebuie. Ventilatoarele ieftine și bune sunt soluții de buget excelente care te vor ajuta să treci mai ușor prin zilele călduroase.

Recomandarea mea

Recomandarea mea este să te decizi prima oară ce tip de ventilator vrei să cumperi, apoi să alegi un model suficient de puternic pentru camera în care îl vei plasa. Apoi, uită-te la configurațiile sale. Eu recomand întotdeauna ventilatoarele cu oscilație, cu timer și cu mai multe trepte de viteză. Dacă vrei și mai mult confort, atunci optează pentru un ventilator cu telecomandă sau cu funcție de pulverizare. Găsești în topul de mai sus toate modelele pe care eu le recomand.

Top cele mai bune ventilatoare - www.blogdecumparaturi.ro

Avantaje și dezavantaje ventilatoare

Ventilatoarele vin atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. Mai jos poți vedea lista acestora. Ține cont de faptul că în mare parte este doar o părere personală, bazată pe experiența mea de până acum cu un astfel de electrocasnic.

Avantaje

  • Ventilatoarele sunt mult mai ieftine față de aparatele de aer condiționat;
  • Te pot ajuta să te răcorești în zilele călduroase;
  • Pot fi mutate cu ușurință în orice loc în care ai nevoie;
  • Există multe modele de diferite feluri;
  • Nu necesită montaj.

Dezavantaje

  • Ventilatoarele nu răcesc efectiv aerul, ci doar îl distribuie la o viteză mare;
  • Pot fi destul de zgomotoase;
  • Ventilatorul nu încălzește aerul precum o aerotermă, dispozitiv ce poate oferi ambele beneficii;
  • Aerul ventilat poate deveni deranjant.

Întrebări frecvente

Ce beneficii aduce funcția de oscilație a unui ventilator?

Funcția de oscilație permite ventilatorului să rotească automat de la stânga la dreapta și invers, distribuind aerul într-un mod mai uniform în încăpere. Acest lucru ajută la răcirea întregii camere, în loc să direcționeze aerul doar într-o singură direcție fixă. Oscilația este utilă mai ales în spații mari sau în camere în care sunt multiple puncte de utilizare.

Cum se întreține un ventilator?

Pentru a menține ventilatorul în condiții bune de funcționare și pentru a prelungi durata sa de viață, efectuează întreținerea regulată. Curăță periodic grilajele și elicele ventilatorului pentru a elimina praful și alte depuneri care pot afecta performanța acestuia. Verifică și strânge conexiunile electrice și mecanice pentru a preveni uzura prematură. În plus, asigură-te că nu există obstrucții în calea elicei care ar putea afecta circulația aerului.

Videoclip informativ

Ți-a plăcut acest articol?

Alege numărul de stele și votează:

Notă: 5 / 5. Voturi: 20

Până acum nu sunt voturi. Fii primul care votează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.