Cel mai bun panou radiant

0
151
5
(31)

Panourile radiante sunt soluții de încălzire economice și în foarte moderne. Acestea arată bine, nu ocupă mult spațiu și nici nu consumă curent. Totuși, tu știi cum să îl alegi pe cel potrivit? Ei bine, în acest articol te voi învăța cum poți cumpăra cel mai bun panou radiant ținând cont de cei mai importanți factori. În plus, ți-am pregătit și un top cu câteva modele pe care eu le consider bune și demne de luat în calcul.

Panou radiant cu infraroșu NovoSun

Panou radiant cu infraroșu NovoSun

Cel mai bun panou radiant este acest model de la NovoSun din punctul meu de vedere. Vorbim despre un model cu infraroșu, care are o putere de 950 W ș care este destinat suprafețelor de până la 22 de metri pătrați.

Aparatul vine cu foarte multe funcții utile, precum: protecție la umiditate (IP 54), protecție anti-îngheț, siguranță la supraîncălzire, programator săptămânal, termostat, funcție Wi-Fi. Pentru că folosește raze infraroșu, acest produs oferă și beneficii pentru sănătate: efect anti-îmbătrânire, îmbunătățirea circulației sanguine, întărirea sistemului imunitare, ameliorarea simptomelor alergiilor și a astmului.

Panou cu infraroșu Trotec TIH 1100 S

Panou cu infraroșu Trotec TIH 1100 S

Un alt panou radiant de calitate este Trotec TIH 1100 S. Modelul are o putere maximă de 1100 W și poate încălzi încăperi mici sau medii fără probleme. Acest aparat are certificare TUV și vine și cu clasa de protecție IP54, putând fi folosit și în băi sau bucătării, acolo unde va rezista stropilor de apă.

Aparatul poate fi instalat imediat prin simpla conectare la priză. El vine cu un dispozitiv special de agățare în perete și poate fi poziționat atât orizontal, cât și vertical. Are un design minimalist, lucru ce îl ajută să se integreze fără probleme în orice încăpere.

Panou radiant de căldură THUNDER

Panou radiant de căldură THUNDER

Acest panou radiant de căldură marca THUNDER poate fi utilizat în spații de până la 18 mp, având o putere de 600 W. Poate fi montat în perete, pe podea, cât și pe tavan, în orice tip de cameră din casa ta, inclusiv în băi, având o clasă de protecție IP 44.

Aparatul vine dotat cu un termostat reglabil, dar și cu funcția Wi-Fi, cea cu ajutorul căreia îl vei putea controla de la distanță, folosind aplicația pentru mobil dedicată. Este un panou radiant cu infraroșu foarte economic, ce poate reduce costurile cu până la 65% față de alternativele tradiționale de încălzit.

Panou de încălzire pentru baie Tesy GH200W

Panou de încălzire pentru baie Tesy GH200W

Tesy GH200W este un panou de încălzire pentru băi cu o putere de 2000 W ce poate funcționa fără probleme în spații de până la 18 mp. Aparatul are o clasă de protecție IP24 și vine de asemenea cu protecție la supraîncălzire, dar și cu termostat de siguranță.

Are un panou de comandă modern, unde găsim un display LED și butoane tactile. Modelul vine cu senzor special de detecție a persoanelor din încăpere, fiind așadar foarte economic, deoarece funcționează mai intens doar atunci când simte prezență. Mai vine cu temporizator, indicator luminos, dar și cu regulator de temperatură electronic de la 5 la 35 de grade celsius.

Panou radiant cu infraroșu Trio

Panou radiant cu infraroșu Trio

Iată un panou cu infraroșu cu un design elegant! Acest model marca TRIO imită practic un tablou cu orhidee. L-am găsit pe eMag, acolo unde ai mai multe modele, cu alte picturi. Aparatul are o putere de 430 W și este bun pentru spațiile de mici dimensiuni. Este ideal pentru a fi plasat lângă tine, adică deasupra patului, în spatele biroului ș.a.

Are o clasă de protecție IP 20 și vine cu mai multe funcții: termostat cu 2 trepte de putere, oprire automată la supraîncălzire și nu numai. Este un panou ce poate fi mutat cu ușurință și strâns prin rularea sa.

Panou radiant de încălzire cu infraroșu Safecare

Panou radiant de încălzire cu infraroșu Safecare

Acest panou de cu infraroșu Safecare este un aparat de încălzire versatil, cu un design modern și de dimensiuni destul de reduse. Aparatul are o putere de 2400 W și poate fi utilizat atât la interior, cât și la exterior, acoperind suprafețe de până la 50 mp.

Îl poți monta în casă, în terasă, la piscină și în orice alt loc! Acest panou radiant poate fi controlat prin telecomandă sau cu ajutorul telefonului mobil, el având funcția Wi-Fi. În dotarea lui mai găsim un afișaj LED, acolo unde putem vedea temperatura setată. Este un dispozitiv foarte silențios care oferă de asemenea beneficii pentru sănătate, dar și un consum mic de energie.

Covor de încălzire cu infraroșu Trio

Covor de încălzire cu infraroșu Trio

Nu în ultimul rând, în topul meu am inclus și covorul de încălzire cu infraroșu de la Trio. Un dispozitiv foarte interesant, cu o putere de 290 W, care poate încălzi suprafețe de mici dimensiuni, precum băile.

Peste el poți plasa covorul preferat. Folosind raze infraroșu, el încălzește obiectele din jur. Vine cu clasa de protecție IP20, termostat reglabil, 2 trepte de încălzire, funcții de siguranță.

Panouri radiante la reducere

Dacă vrei să ai șanse să găsești un panou radiant la ofertă, atunci poți arunca o privire în gama de produse ale magazinelor de mai jos. Și pe eMag, și pe AlecoAir, ai un portofoliu generos de modele. De asemenea, aceste magazine au frecvent reduceri, inclusiv pentru panouri radiante.

Cel mai bun panou radiant - blogdecumparaturi.ro

Cum să alegi cel mai bun panou radiant – Sfaturi utile

După cum am menționat încă de la început, sunt mai mulți factori de selecție ai unui panou radiant de căldură de calitate. La final, totul ține de necesitățile tale, însă ar fi bine să arunci un ochi pe caracteristicile acestui tip de produs.

Puterea

Unul dintre cei mai importanți factori este puterea panoului radiant. Cu cât puterea sa este mai mare, cu atât panoul va avea o mai bună capacitate de a încălzi încăperea. Pentru a-ți face o idee, un panou radiant cu o putere de 500-800 W va fi în principiu suficient pentru o cameră de 10-15 mp.

Așadar, este necesar să cumperi un panou radiant care oferă o putere suficient de mare pentru dimensiunea camerei în care va fi amplasat. Dacă panoul ales are o putere prea mică, el va consuma mai mult curent, deoarece va încerca să încălzească suprafața de dimensiuni mari, funcționând practic continuu.

Dimensiunea

Panourile radiante vin în diferite dimensiuni. Este un alt criteriu de selecție important. Totul depinde de spațiul pe care vrei să îl încălzești. Așadar, este necesar să te asiguri că vei cumpăra un model cu o dimensiune perfectă. Dacă este prea mic, nu va face față. Dacă este prea mare, există riscul de a încălzi excesiv camera, un alt lucru pe care nu ți-l dorești.

Amplasarea panoului

Trebuie să știi faptul că un panou de încălzire radiant poate fi montat pe perete sau pe tavan. Unele modele sunt concepute doar pentru un singur tip de montaj. Altele pot fi montate în ambele feluri. Decizia modului în care va fi montat influențează atât estetica, dar mai ales distribuția căldurii. Trebuie așadar să montezi panoul corect pentru o încălzire eficientă. Cel mai bine este să citești cu mare atenție indicațiile date de producător.

Tipul de panou radiant

Sunt mai multe tipuri de panouri radiante pe piață. Există panouri radiante cu infraroșu sau panouri radiante cu convecție. Sunt și multe modele care folosesc ambele metode de încălzire a suprafeței. Fiecare dintre ele vin cu avantaje și cu dezavantaje.

Spre exemplu, panourile radiante cu infraroșu sunt de departe cele mai populare. Datorită razelor infraroșu, ele încălzesc direct obiectele și persoanele din încăpere, ci nu aerul din jur. Este o metodă extrem de eficientă de încălzire, care se face simțită instant!

Panourile radiante cu convecție încălzesc aerul din jur, exact precum un convector electric. Deși încălzirea poate dura ceva mai mult, acestea au avantajul de a oferi o mai bună distribuție a căldurii.

Eficiența energetică

Evident, este important să iei în calcul și eficiența energetică a panoului radiant, implicit consumul de curent electric. Din fericire, acestea sunt aparate destul de economice, în special cele cu infraroșu. Caută modele care au o clasă energetică superioară și care vin și cu funcții de tip ECO. Termostatul și timerul ajută și ele dacă sunt în dotarea dispozitivului, deoarece îți permit să controlezi căldura și timpul de funcționare după bunul plc.

Materialul

Este foarte important și materialul din care este fabricat panoul radiant, dar și rezistențele acestuia. Cele mai bune panouri radiante sunt acelea fabricate din ceramică, metal sau sticlă. Materialele de acest gen oferă o distribuție bună și uniformă a căldurii. De asemenea, ele sunt și rezistente în timp. Un panou radiant de calitate poate funcționa fără probleme chiar și peste zece ani.

Designul

Unul dintre marile avantaje ale unui panou radiant este chiar designul său. Este important ca aparatul să se integreze armonios în camera în care va fi amplasat. Aceste aparate trebuie montate la vedere, deci aspectul lor trebuie să fie unul modern sau elegant. Există o mulțime de modele. Unele sunt perfect albe sau negre, în timp ce unele panouri radiante au aspectul unei picturi sau al unui tablou. De asemenea, sunt panouri radiante mai scumpe care imită un ecran LCD. Variante sunt o grămadă, iar tu trebuie să alegi exact modelul cel mai potrivit pentru locuința ta.

Suprafața încălzită – randamentul

Suprafața pe care un panou radiant o poate încălzi este strict legată de puterea și dimensiunea aparatului. După cum am mai precizat, este foarte important să cumperi un model care are capacitatea de a încălzi fără efort camera în care va fi montat. Vei găsi panouri radiante care pot încălzi camere mici, de sub 10 mp, dar și camera mai mari de peste 20 de mp.

Într-un apartament, de exemplu, va trebui să cumperi un pachet de panouri radiante care să fie montate în fiecare cameră. În camerele mici poți opta pentru un model de o putere și dimensiune medie, în timp ce în livinguri sau camere mai spațioase trebuie fie să montezi mai multe, fie un panou radiant de o capacitate mai mare.

Măsoară cu atenție dimensiunea casei sau a camerei unde va trebui să montezi panoul radiant și cumpără apoi un model conform suprafeței pe care trebuie să o încălzești.

Funcțiile

Panourile radiante pot veni cu multe funcții utile! Mai jos am făcut o listă cu cele care mi se par mie cele mai folositoare și pe care le recomand:

  • Termostatul reglabil: te ajută se setezi temperatura dorită, iar panoul radiant se va opri când aceasta va fi atinsă sau va porni automat atunci când temperatura din cameră scade sub cea setată de tine;
  • Control prin Wi-Fi: panourile moderne pot fi controlate cu telefonul mobil, fiind conectate la rețeaua Wi-Fi din casa ta;
  • Protecția la supraîncălzire: o funcție de siguranță utilă, care va opri imediat aparatul dacă el se supraîncălzește;
  • Timerul: cu ajutorul său poți să setezi perioada de timp după care aparatul se oprește sau va porni;
  • Trepte de putere: este recomandat să alegi un model care îți permite să reglezi puterea de funcționare. În acest mod poți decide cât de repede se va încălzi încăperea.

Clasa de protecție

Panourile radiante de căldură pot fi montate în băi sau bucătării, acolo unde au contact cu stropi de apă și în general cu un mediu umed. Totuși, pentru a monta un astfel de produs într-o cameră cu umezeală, este recomandat să te asiguri că aparatul dorit are o clasă de protecție care asigură funcționarea fără probleme în aceste condiții. De asemenea, clasa de protecție trebuie să fie superioară și pentru contactul cu particulele de praf.

Cum funcționează un panou radiant cu infraroșu?

Pe scurt, un panou de căldură cu infraroșu funcționează prin emiterea de unde infraroșii. Acestea încălzesc direct persoanele din cameră și obiectele din interiorul acesteia. Senzația poate fi percepută exact ca atunci când te încălzesc razele solare. Undele infraroșu sunt sigure și vin chiar cu câteva beneficii pentru utilizatori.

Pentru că obiectele din cameră vor fi încălzite cu aceste unde, ele vor emana la rândul lor căldură treptat, iar temperatura din cameră va fi constantă și confortabilă. Panourile cu infraroșu sunt eficiente din punct de vedere energetic, mai ales pentru că nu consumă energie suplimentară pentru a încălzi aerul din cameră.

Avantaje și dezavantaje

Iată, mai jos, care sunt avantajele pe care un panou radiant cu infraroșu ți le poate oferi:

  • Senzația de căldură imediată;
  • Eficiență energetică ridicată;
  • Distribuie căldura uniform în încăpere;
  • Nu usucă aerul din cameră, fiind așadar aparate ideale pentru persoane cu diferite alergii;
  • Poate ajuta la prevenirea formării mucegaiului;
  • Au un aspect modern și ușor de integrat în orice încăpere;
  • Spre deosebire de aeroterme, panourile radiante nu fac zgomot și nu folosesc circulația aerului;
  • Poți monta panoul pe perete sau pe tavan, economisând astfel foarte mult spațiu.

Sunt și câteva dezavantaje pe care le poți înâlni atunci când vei folosi un panou radiant. Touși, lista lor este ceva mai mică:

  • În camerele mari, eficiența acestor aparate scade. Trebuie să cumperi mai multe și să le poziționezi strategic;
  • După ce vei opri panoul radiant, efectul de căldură dispare rapid, spre deosebire de caloriferele electrice cu ulei, care păstrează căldura și după ce este oprit.
Top cele mai bune panouri radiante - blogdecumparaturi.ro

Găsești panouri radiante ieftine și bune?

Da și nu! Nu sunt pe piață multe modele ieftine, însă depinde pentru fiecare ce înseamnă ieftin! Panourile radiante ieftine sunt de obicei perfecte pentru încăperile de mici dimensiuni, deoarece acestea sunt și ele la rândul lor mici și implicit au o putere destul de scăzută. Totuși, dacă camera pe care vrei să o încălzești este de sub 10 mp, atunci cu siguranță poți găsi un panou ieftin și destul de bun. Însă, ține cont de faptul că un panou radiant ieftin înseamnă că va costa undeva la aproximativ 400/500 lei.

Recomandările mele

Personal consider panourile radiante soluții excelente de încălzire pentru situații punctuale. Spre exemplu, sunt dispozitive perfecte pentru casele din zonele rurale unde nu există o soluție complexă de încălzire, așa cum este o centrală termică pe gaz sau una care funcționează pe cu peleți. Pot fi utile și în situația în care deții o cabană sau chiar o unitate de închiriat, acolo unde vei putea monta câte un panou radiant în fiecare încăpere, fiind un aparat destul de economic.

Recomandarea mea este ca în primul rând să alegi un panou radiant care să aibă o dimensiune și o putere adecvată în funcție de dimensiunea camerei în care îl vei amplasa. Asigură-te că modelul ales poate încălzi fără probleme suprafața dorită, iar acest aspect îl vei putea găsi în fișa de produs.

Te mai sfătuiesc să montezi panoul sau panourile în funcție de recomandările producătorului, asta pentru a te bucura de o eficiență cât mai mare. De asemenea, nu ar strica ca modelul cumpărat să vină dotat cu cât mai multe funcții de utilizare sau de siguranță. Nu în ultimul rând, eu îți recomand panourile cu infraroșu, deoarece îți oferă foarte multe beneficii față de modelele cu convecție.

Întrebări frecvente

Sunt panourile radiante sigure?

Da, panourile radiante sunt sigure, emit radiații infraroșii neionizante (ca cele solare) și nu prezintă riscuri pentru sănătate dacă sunt utilizate conform instrucțiunilor.

Unde pot fi montate panourile radiante?

Panourile radiante pot fi montate pe pereți sau pe tavan, în funcție de preferințe și de nevoile de încălzire. Montajul pe tavan oferă o distribuție mai uniformă a căldurii.

Panourile radiante usucă aerul?

Nu, panourile radiante cu infraroșu nu încălzesc aerul, astfel încât nu provoacă uscarea acestuia, fiind o soluție ideală pentru persoanele cu sensibilitate la aer uscat.

Pot folosi panouri radiante într-o baie?

Da, panourile radiante cu clasa de protecție IP44 sau mai mare sunt potrivite pentru utilizare în băi sau spații umede.

Pot fi folosite panourile radiante în exterior?

Da, anumite modele sunt special concepute pentru utilizare în exterior, fiind rezistente la intemperii și având protecție IP ridicată împotriva apei și a prafului.

Videoclip informativ

Ți-a plăcut acest articol?

Alege numărul de stele și votează:

Notă: 5 / 5. Voturi: 31

Până acum nu sunt voturi. Fii primul care votează!

Articolul precedentCel mai bun aparat de călcat vertical
Articolul următorCele mai bune anvelope
Cu peste 10 ani de experiență în marketing și o pasiune pentru tehnologie, sunt mereu conectat la cele mai noi tendințe din industrie. Îmi place să explorez și să analizez produse inovatoare, scriind recenzii detaliate și ghiduri practice care îi ajută pe cititori să ia cele mai bune decizii de cumpărare. Fie că e vorba de cele mai noi gadgeturi sau de soluții practice pentru viața de zi cu zi, îmi dedic timpul pentru a oferi informații relevante și utile celor care caută să facă alegeri informate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.