Cel mai bun dezumidificator

0
46
5
(22)

Calitatea aerului din propria casă este un aspect foarte important pentru un confort sporit, dar mai ales pentru sănătatea ta și a celor dragi. Cu un dezumidificator de aer bun poți practic să reglezi nivelul de umezeală din interior și să te bucuri astfel de un mediu mult mai ok. În acest articol îți arăt cum să alegi cel mai bun dezumidificator ținând cont de criteriile de selecție. În plus, tot aici poți descoperi și un top modele de calitate.

Dezumidificator AlecoAir D22 PURIFY

Dezumidificator AlecoAir D22 PURIFY

AlecoAir D22 PURIFY este cel mai bun dezumidificator la ora actuală. Este vorba despre un aparat cu dublu rol, care poate chiar și să purifice aerul din casa ta. Are o capacitate de 22 litri la 24 ore și poate face față la suprafețe de până la 50 de metri pătrați.

În plus, aparatul vine și cu un rezervor de apă foarte generos, care are o capacitate de 4.5 litri. Printre funcțiile interesante pe care le deține, țin să scot în evidență: funcția de uscare pentru rufe, timerul de 24 ore, funcția de blocare pentru copii, auto restart, dar și roțile pentru un transport facil.

Dezumidificator de aer Star-Light DHD-1218W

Dezumidificator de aer Star-Light DHD-1218W

Un alt dezumidificator de calitate este Star-Light DHD-1218W, un model ceva mai puțin puternic, care are o capacitate de 12 litri. Modelul a fost dotat cu un rezervor de 2.6 litri și cu un panou de comandă digital.

Acesta vine cu funcția de oprire automată, temporizator, funcție de dezghețare automată, dar și cu opțiunea de drenaj continuu.

Dezumidificator Turbionaire EPI 12

Dezumidificator Turbionaire EPI 12

Turbionaire EPI 12 este un dezumidificator perfect pentru încăperi de până la 26 de metri pătrați. Eu îl recomand așadar pentru dormitoare sau livinguri. Are o capacitate de dezumidificare de 12 litri/24 ore și vine cu un rezervor de apă ce are un volum de 2 litri.

Dispozitivul are un panou de comandă digital cu butoane tactile, dar și afișaj LED. Este dotat cu funcții utile, cum ar fi: temporizator, auto restart, indicator pentru rezervor plin, roți pentru transport, posibilitatea pentru drenaj continuu, higrostat electronic și multe altele.

Dezumidificator AlecoAir D12 Junior

Dezumidificator AlecoAir D12 Junior

Modelul AlecoAir D12 Junior a primit literalmente peste 900 de recenzii pozitive, fiind unul de o foarte bună calitate și printre cele mai apreciate. Are o capacitate de 12 litri și poate face față fără probleme la încăperi cu o suprafață de până la 18 metri pătrați.

Rezervorul este destul de mic, de 1.5 litri, dar aparatul este dotat cu foarte multe funcții. Iată care sunt cele mai important: indicator nivel plin, dezghețare automată, afișaj digital, higrostat pentru reglarea automată a umidității, roți de transport, oprire automată, funcția de uscare rufe.

Dezumidificator Turbionaire SENSO 12

Dezumidificator Turbionaire SENSO 12

În continuare îți prezint dezumidificatorul Turbionaire SENSO 12, unul cu o capacitate de dezumidificare de 12 litri la 24 de ore. Modelul vine dotat cu un panou de comandă modern, cu afișaj LED, acolo de unde poți seta diferite funcții și caracteristici.

Aparatul este foarte bine dotat, în sensul că vine cu: temporizator, child lock, indicator de umiditate, dezghețare automată, oprire automată, sleep mode, funcția pentru uscarea hainelor, filtru de aer, higrostat electronic.

Dezumidificator aer AlecoAir D14 ARIO

Dezumidificator aer AlecoAir D14 ARIO

Un alt model de bună calitate ste AlecoAir D14 ARIO, unul ceva mai modern, care este dotat și cu funcția de purificare a aerului, dar și cu Wi-Fi. Asta înseamnă că poate fi controlat de la distanță doar cu telefonul mobil.

Dezumidificatorul are o capacitate de 12 litri și a fost conceput pentru suprafețe de maxim 20 mp. Are în dotarea sa un rezervor de apă de 2.5 litri, dar și alte funcții care de care mai utile.

Dezumidificator Turbionaire SENSO 25

Dezumidificator Turbionaire SENSO 25

Îți mai recomand un dezumidificator Turbionaire, anume modelul SENSO 25. Este un aparat cu o capacitate de dezumidificare de 25 l/24h, care este util pentru suprafețe de până la 38 de metri pătrați. Modelul vine cu un rezervor de apă generos, care are o capacitate de 4 litri.

Vorbim despre un aparat silențios, care emite doar 45 de decibeli. Are și Wi-Fi, deci îl vei putea controla de la distanță, chiar dacă nu te afli acasă. Printre funcțiile și caracteristicile acestui produs, țin să notez: aifșaj LED, temporizator, filtru de aer, higrostat electronic, funcție de uscare a rufelor, funcția pentru drenaj continuu, afișare umiditate.

Reduceri dezumidificatoare – Unde găsești?

Dacă vrei să ai șansa de a găsi un dezumidificator de aer la reducere, eu îți recomand cele trei magazine online de mai jos. Consultă gama de produse pe care o au și verifică ce oferte sunt disponibile pentru aceste aparate.

Cum să alegi cel mai bun dezumidificator

Așa cum am menționat, sunt mai mulți factori pe care trebuie să ai în vedere pentru a putea cumpăra un dezumidificator bun. În rândurile următoare voi vorbi despre fiecare dintre aceștia în parte. Te invit să te informezi corect despre fiecare, iar la final să alegi un model în funcție de ceea ce ai învățat.

Capacitatea de dezumidificare

Unul dintre cei mai importanți factori pe care ar trebui să-i ai în vedere este capacitatea de dezumidificare. Pe scurt, aceasta îți va spune câtă apă poate să elimine din aer într-un interval de 24 de ore. Probabil te întrebi cum stabilești acest lucru. Ei bine, în mare parte totul ține de dimensiunea încăperii și, evident, de nivelul de umiditate din ea.

Hai să facem un mic exercițiu de imaginație. Dacă ai nevoie de un dezumidificator pentru un spațiu mic sau dacă nu ai mari probleme cu umezeala, atunci poți opta pentru un dezumidificator cu o capacitate de 10/20 litri, deoarece acesta va fi suficient. În schimb, dacă trebuie să scazi nivelul de umiditate dintr-o încăpere mai mare, precum un living, un subsol și nu numai, atunci îți trebuie un model mai puternic, precum cele care au o capacitate chiar și de 50 litri pe zi. În cazul în care ai doar mici probleme cu umiditatea din casă, atunci un model de o capacitate mică este ok. Dacă ai condens pe geamuri, mucegai și o umiditate foarte mare, atunci alege un model cu o capacitate mare.

În alte cuvinte, un aparat prea slab nu va face față într-o încăpere mare, va lucra din greu și va consuma implicit mai mult curent. De asemenea, un aparat prea puternic poate scădea prea mult nivelul de umezeală, lucru care iar nu este ok, deoarece nu este sănătos.

Suprafața camerei

Înainte de a cumpăra un dezumidificator asigură-te că știi ce dimensiune are camera în care îl vei utiliza. Este exact ca la purificatoarele de aer. Modelele prea slabe nu pot face față în camerele mari. Sunt șanse chiar să ai în continuare probleme cu umiditatea dacă aparatul nu este suficient de puternic.

Deși găsești dezumidificatoare ideale pentru camere de 15 mp, 20, 25 ș.a., eu recomand să cumperi un model care poate face față la mai mult, precum cele care pot funcționa fără probleme în încăperi de 50 mp. De ce? Pentru că astfel te asiguri că aparatul va fi suficient de puternic. Ba mai mult, îl poți folosi astfel chiar și pentru întreaga casă.

Deci, atunci când alegi un dezumidificator, gândește-te la dimensiunea camerei tale și asigură-te că alegi un model care să poată acoperi eficient întreaga suprafață. În felul acesta, vei avea un aer curat și uscat în toată încăperea, fără să forțezi aparatul sau să ai surprize neplăcute.

Nivelul de zgomot

În cazul în care cumperi un dezumidificator pentru a-l folosi în dormitor sau într-un alt spațiu unde stai mult, atunci trebuie neapărat să cumperi un model care are un nivel de zgomot cât mai scăzut. Citește specificațiile produsului dorit și verifică câți decibeli emite în timpul funcționării. Pentru a-ți face o idee, ar fi ideal ca un dezumidificator să aibă aproximativ 30-45 de decibeli. Aceste valori sunt considerate silențioase și sunt ok pentru dormitoare, de exemplu.

Capacitatea rezervorului de apă

Spre deosebire de aerele condiționate, care elimină umezeala în exterior printr-un furtul, dezumidificatoarele de aer colectează apa într-un rezervor. Cel puțin așa funcționează marea majoritate dintre ele, deoarece există și modele care au un sistem de evacuare continuă.

Ținând cont de toate cele de mai sus, este de preferat să cumperi un aparat care are un rezervor cât mai mare. Cu cât rezervorul de apă este mai generos, cu atât el va trebui golit mai rar. Un rezervor de aproximativ 2-4 litri ar trebui să fie suficient pentru o utilizare normală, în regim casnic.

Nivelul de umiditate

Dacă locuiești într-o zonă cu o umiditate ridicată, ai nevoie de un dezumidificator mai puternic. Unele dezumidificatoare au senzori de umiditate încorporați care măsoară și reglează automat nivelul de umiditate din cameră. În general, pentru o casă confortabilă, nivelul de umiditate ar trebui să fie între 40% și 60%.

Design și manevrabilitate

Majoritatea persoanelor mută dezumidificatorul dintr-o cameră în alta. De aceea, este bine să alegi un model ușor de manevrat și care nu ocupă mult spațiu. Găsești o mulțime de aparate dotate cu roți pentru transport, deci nu ar trebui să ai probleme din acest punct de vedere. Totuși, asigură-te că aparatul este ușor de mutat, dar și că are un design plăcut, ce se va potrivi cu încăperea.

Funcțiile speciale

Cele mai bune și performante dezumidificatoare vin dotate cu o mulțime de funcții. Multe dintre ele pot fi extrem de utile și îți vor face practic viața mai ușoară. Iată care dintre acestea mi se par mie cele mai interesante:

  • Temporizator: Permite setarea automată a orei de pornire sau oprire;
  • Funcție de uscare a hainelor: Unele dezumidificatoare au o funcție specială care accelerează uscarea hainelor;
  • Senzor de umiditate: Ajustează automat puterea aparatului în funcție de nivelul de umiditate;
  • Filtru de aer: Unele modele au filtre care ajută la purificarea aerului, eliminând praful și alergenii;
  • Indicator pentru rezervor plin: Te avertizează când rezervorul trebuie golit;
  • Humidistat reglabil: Această funcție te ajută să ajustezi nivelul de umiditate din cameră după bunul plac.
Cel mai bun dezumidificator - blogdecumparaturi.ro

Ce este și cum funcționează un dezumidificator

Dezumidificatorul de aer este un aparat care te ajută să scapi de excesul de umezeală din aer. Practic, acesta funcționează exact invers față de un umidificator. Dacă ai probleme cu mucegaiul în casă, cu pereți umezi, cu condens sau cu un aer lipicios și umed, atunci acest aparat este soluția ideală.

Probabil te întrebi ți cum funcționează. Ei bine, acest aparat absoarbe aerul din încăpere folosind un ventilator intern. Aerul este trecut printr-un sistem de răcire, iar în cadrul acestui proces vaporii de apă din aer se condensează și se transformă în lichid. Apa rezultată este colectată într-un rezervor. Aerul eliberat înapoi în cameră este unul mai uscat și implicit mai sănătos.

Avantajele și beneficiile unui dezumidificator

Un dezumidificator are o mulțime de avantaje care îți pot face viața mai confortabilă și sănătoasă. În primul rând, cel mai evident beneficiu este că te scapă de umezeala excesivă din aer. Dacă simți că aerul e greu, ai condens pe ferestre sau începi să observi mucegai în colțurile camerei, un dezumidificator va rezolva rapid problema. Îți va menține aerul uscat și plăcut, ceea ce face casa mai confortabilă.

Un alt mare avantaj este că previi problemele legate de sănătate. Umezeala prea mare poate duce la apariția mucegaiului și a acarienilor, care sunt foarte dăunători pentru cei cu alergii sau astm. Folosind un dezumidificator, reduci drastic riscul acestor alergeni, astfel încât respiri mai ușor și fără griji.

Pe lângă asta, un dezumidificator ajută și la protejarea casei tale. Mobila, pereții, electronicele și chiar hainele pot fi afectate de umezeală, fie că se umflă, ruginesc sau mucegăiesc. Cu un dezumidificator, totul va rămâne în condiții bune și vei prelungi viața lucrurilor din casă.

Nu în ultimul rând, un alt beneficiu important este că poate face aerul să se simtă mai răcoros, mai ales în zilele călduroase. Umezeala ridicată face ca aerul să pară mai sufocant, iar când scazi umiditatea cu un dezumidificator, te vei simți mult mai confortabil chiar și fără să folosești la maxim aerul condiționat.

Cum folosești corect un dezumidificator de aer

Nu este deloc greu să folosești un dezumidificator de aer, ci din contră, este chiar super simplu! Prima dată trebuie să plasezi aparatul în camera în care ai probleme cu umiditatea. Ar fi bine să-l plasezi într-un loc deschis, asta pentru ca aparatul să nu aibă probleme în a trage aerul din încăoere.

Apoi, pornești aparatul și setezi nivelul de umiditate pe care ți-l dorești. Pentru un mediu sănătos, experții recomandă o umiditate a aerului de 40-60%. Aparatul, odată pornit, va începe să tragă aerul și să-l elimine mai uscat. Tu trebuie să verifici periodic nivelul rezervorului de apă și să-l golești atunci când este cazul.

Cam asta este tot! Dezumidificatorul va face practic toată treaba. Multe modele vin cu senzori de umiditate și, în momentul în care se atinge nivelul dorit, acestea se opresc singure sau pornesc automat atunci când este nevoie.

Dezumidificator ieftin – Merită să-l cumperi?

În primul rând, depinde foarte mult ce înțelegi tu prin ieftin. Eu consider că pentru un astfel de dispozitiv, un preț de aproximativ 500 lei este unul foarte ok, sub medie. În acest caz, găsești o mulțime de umidificatoare ieftine și bune pe piață. Desigur, modelele cu o capacitate mai mare, destinate camerelor de mari dimensiuni, au un preț de achiziție mai ridicat. Același lucru este valabil și pentru cele dotate cu multe funcții.

Totuși, dacă vei cumpăra un dezumidificator ceva mai ieftin nu este deloc o problemă. Aparatul își va face treaba în încăperi de dimensiuni mici sau medii, iar tu te vei bucura de un aer mult mai sănătos chiar la tine acasă.

Top dezumidificatoare de aer - blogdecumparaturi.ro

Ce îți recomand eu – Sfaturi utile

Prima și prima dată îți recomand să alegi un dezumidificator care are o capacitate de dezumidificare suficientă pentru locuința ta sau pentru camera în care va fi plasat. Măsoară așadar suprafața camerei și asigură-te că modelul selectat este conform nevoilor pe care tu le ai.

Apoi, îți sugerez să alegi un aparat dotat cu un rezervor generos de apă, pe care să nu trebuiască să-l golești mult prea des. Nu ar strica nici dacă ai alege un model dotat cu funcții utile, precum: senzor de umiditate, indicator nivel de apă, funcția pentru uscarea hainelor și nu numai. Nu în ultimul rând, asigură-te că vei cumpăra un dispozit silențios, care va putea fi folosit fără probleme chiar și pe timpul nopții.

Întrebări frecvente

Cât de des trebuie golit rezervorul dezumidificatorului?

Depinde de capacitatea rezervorului și de nivelul de umiditate din aer. În mod normal, rezervorul trebuie golit zilnic sau la câteva zile. Unele modele oferă posibilitatea de evacuare continuă a apei, eliminând necesitatea golirii manuale.

De ce este important să mențin un nivel optim de umiditate?

Menținerea unui nivel optim de umiditate (între 40% și 60%) previne apariția mucegaiului, acarienilor și alergenilor, protejează mobilierul și pereții, și îmbunătățește sănătatea respiratorie.

Este eficient un dezumidificator în sezonul rece?

Da, un dezumidificator este eficient în orice sezon, deoarece umezeala poate apărea și în timpul iernii, din cauza condensului de pe ferestre sau a lipsei de ventilație.

Cum întrețin un dezumidificator?

Curăță periodic filtrul de aer și golește rezervorul de apă. Dacă dezumidificatorul are un filtru lavabil, spală-l conform recomandărilor producătorului pentru a menține performanța aparatului.

Videoclip informativ

Ți-a plăcut acest articol?

Alege numărul de stele și votează:

Notă: 5 / 5. Voturi: 22

Până acum nu sunt voturi. Fii primul care votează!

Articolul precedentCea mai bună brățară fitness
Articolul următorCel mai bun umidificator de cameră
Cu peste 10 ani de experiență în marketing și o pasiune pentru tehnologie, sunt mereu conectat la cele mai noi tendințe din industrie. Îmi place să explorez și să analizez produse inovatoare, scriind recenzii detaliate și ghiduri practice care îi ajută pe cititori să ia cele mai bune decizii de cumpărare. Fie că e vorba de cele mai noi gadgeturi sau de soluții practice pentru viața de zi cu zi, îmi dedic timpul pentru a oferi informații relevante și utile celor care caută să facă alegeri informate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.