Cea mai bună bormașină

0
396
5
(11)

O bormașină este o unealtă electrică de care ai mai mereu nevoie în casa ta. Fie că o folosești rar, fie că ești profesioniști, o autofiletantă de calitate va fi mereu o sculă care te va ajuta în foarte multe situații. Am scris un articol în care te voi învăța cum să alegi cea mai bună bormașină ținând cont de toate criteriile importante de selecție. Tot aici vei găsi și un top mașini de găurit și înșurubat, dar și alte sfaturi interesante.

Bormașină Bosch Professional GSB 18-2 RE

Bormașină Bosch Professional GSB 18-2 RE

Bosch Professional GSB 18-2 RE este una dintre cele mai bune mașini de găurit. Vorbim despre un model cu percuție ce are o putere de 800 W, un cuplu de 4.8 Nm și o viteză de 3000 RPM.

Acest model vine cu mandrină ce are o dimensiune de 13 mm și este pe fir. Poate găuri fără probleme suprafețe precum lemn, metal, beton, zidărie sau oțel. Viteza de găurire se poate regla.

Mașină de găurit și înșurubat cu acumulator DeWALT DCD790D2-QW

Mașină de găurit și înșurubat cu acumulator DeWALT DCD790D2-QW

DeWALT DCD790D2-QW este o mașină de găurit și înșurubat cu acumulator. Mai exact, în pachet sun incluși 2 acumulatori. Cuplul maxim al acestui model este de 60 Nm, iar puterea debitată este de 360 W.

Viteza maximă pe care această mașină o atinge este de până la 2000 RPM. Diametrul maximă de găurire în lemn oferit este de 38 mm, iar în metal de 13 mm.

Bormașină fără fir Bosch Professional GSB 180-LI

Bormașină fără fir Bosch Professional GSB 180-LI

O altă bormașină fără fir pe care o recomand este Bosch Professional GSB 180-LI. Modelul vine cu 2 acumulatori tip Li-Ion de 2 Ah. Oferă o viteză maximă de 1900 RPM și un cuplu de 54 Nm.

Modelul oferă funcții precum iluminare LED, funcție de control al cuplului și două viteze de funcționare.

Bormașină cu acumulator Dewalt DCD796P2-QW

Bormașină cu acumulator Dewalt DCD796P2-QW

Continui topul cu Dewalt DCD796P2-QW, o mașină de găurit cu percuție ce funcționează cu un acumulator performant XR Li-Ion de 5 Ah. Această bormașină dezvoltă o putere de 420 W și are un cuplu maxim de 27 Nm.

Vine cu următoarele caracteristici și funcții: mandrină de 13 mm, indicator de încărcare acumulator, mâner ergonomic, iluminare LED.

Mașină de găurit și înșurubat fără fir Makita DF333DSAE

Mașină de găurit și înșurubat fără fir Makita DF333DSAE

Makita DF333DSAE este o mașină de găurit și înșurubat foarte apreciată. Vine cu 2 acumulatori și oferă o viteză de 1700 RPM, un diametru maxim de găurire de 21 mm și un cuplu de 30/14 Nm.

Această mașină de găurit oferă funcția de iluminare LED pentru locurile întunecate și funcția de control al turației.

Bormașină pe acumulator Bosch 06039C8005

Bormașină pe acumulator Bosch 06039C8005

Dacă vrei o autofiletantă ieftină și bună, atunci poți opta pentru Bosch 06039C8005, un model ce costă sub 500 lei în general. Această mașină de înșurubat și găurit funcționează pe acumulatori și oferă un cuplu de 30 Nm și o viteză maximă de 1450 RPM.

Este o bormașină din categoria celor semiprofesionale, care are o mandrină de 10 mm și care poate funcționa fără probleme pe lemn, zidărie sau oțel.

Bormașină cu percuție Bosch Advanced Impact 900

Bormașină cu percuție Bosch Advanced Impact 900

Bosch Advanced Impact 900 este o bormașină cu percuție foarte bună! Aceasta a primit o mulțime de recenzii pozitive. Modelul oferă o putere de 900 W și funcția de a controla treptele de putere.

Vorbim despre o mașină de găurit cu fir, ce oferă o viteză maximă de 48450 RPM, așadar una foarte bună. Este un model perfect pentru acasă, cu ajutorul căruia poți da găuri fără probleme în lemn, beton, zidărie sau oțel.

Reduceri autofiletante

Dacă vrei să ai o șansă bună de a găsit o autofiletantă la reducere, te invit să descoperi gama de produse de la magazinele online de mai jos. Vei fi surprins de faptul că în online ai tot timpul mai multe oportunități de a găsi oferte spre deosebire de magazinele fizice.

Cum să alegi cea mai bună bormașină – Caracteristici

Mai jos îți voi prezenta pe scurt care sunt principalele caracteristici de care să ții cont atunci când vrei să alegi o bormașină bună. Îți recomand să ții cont de fiecare dintre acestea, să faci o listă cu nevoile tale, apoi să alegi un produs care se încadrează cel mai bine în cerințele tale.

Tipul de bormașină

Putem încadra bormașinile în trei categorii: hobby, profesionale și semiprofesionale. Bormașinile de tip hobby sunt acele scule electrice pe care le vei folosi rar, la tine acasă practic. O mașină de găurit și de înșurubat te va ajuta cu nevoi periodice: atunci când ai nevoie să montezi un tablou în perete, când trebuie să montezi piese de mobilier și nu numai.

În schimb, autofiletantele profesionale și semiprofesionale sunt special concepute pentru activități mai intense. Concret? Aceste scule sunt perfecte pentru zugravi, meseriași și nu numai. Ele sunt mult mai puternice și au fost concepute să ruleze la o capacitate de lucru foarte mare fără a se strica. Pot funcționa aproape non-stop, sunt rezistente la praf și au o putere de regulă mult mai mare.

Așadar, prima dată trebuie să stabilești cât de mult vei folosit tu bormașina și să alegi un model în funcție de acest aspect. Nu e nevoie să dai mulți bani pe o astfel de sculă electrică dacă știi că nu o vei folosi prea des și nu e indicat să îți cumperi un model ieftin dacă trebuie să faci lucrări complexe cu ajutorul lui.

Alimentarea

Pe piață vei găsi mașini de găurit pe fir sau mașini de găurit cu acumulator. Depinde de nevoile tale și de preferințele pe care le ai. Tot mai multă lume alege din ce în ce mai mult o bormașină cu acumulator, deoarece par mai practice din multe puncte de vedere.

Bormașinile cu fir sunt ideale atunci când ai acces constant la o sursă de curent electric. De asemenea, sunt potrivite pentru proiectele ce au loc în interior sau în spații mici, acolo unde firul nu te va încurca.

De partea cealaltă, bormașinile fără fir sunt perfecte pentru situațiile în care nu ai o sursă de curent lângă tine, îți dorești să ai libertate de mișcare completă și pentru proiectele la exterior sau în spațiile mari.

Puterea

Putem spune că existe trei categorii atunci când vorbim despre puterea unei bormașini. Mai exact, aceasta poate fi de sub 600 W, între 600 și 1000 W și peste 1000 W. Trebuie să știi faptul că puterea nominală a unei mașini de găurit nu reflectă puterea care se duce către mandrină, aceasta fiind în general la jumătate.

Cu cât bormașina are o putere mai mare, cu atât aceasta va fi mai capabilă să găurească diferite suprafețe dure sau să înșurubeze fără efort. La bormașinile fără fir puterea se măsoară în volți și intensitatea acumulatorilor. Precum și în situația celor cu fir, volții și intensitatea trebuie să fie cât mai mari pentru ca bormașina să fie cât mai puternică.

Viteza maximă

Viteza este un alt criteriu de luat în considerare atunci când vrei să cumperi cea mai bună autofiletantă. Cu cât viteza maximă este mai mare, cu atât bormașina va fi mai eficientă în situația în care vrei să găurești materiale dure.

Cele mai bune bormașini cu fir pot atinge viteze și de peste 3000 de rotații pe minut, în timp ce modelele fără fir pot ajunge la 1500 RPM. Indiferent de modelul de bormașină, majoritatea sunt cuplate la un variator electronic, un dispozitiv ce asigură demaraje progresive, ce oferă un control perfect al vitezei.

Acumulatorii

Dacă vei opta pentru o bormașină fără fir, atunci recomandarea mea este să alegi un model cu acumulatori de tip Li-Ion, deoarece sunt cei mai performanți. Asigură-te că acumulatorul are o capacitate cât mai mare, deoarece astfel te vei asigura că aparatul va funcționa o durată cât mai mare de timp fără a fi încărcat.

De altfel, sugestia mea este să cumperi mai mulți acumulatori pentru a-i schimba ori de câte ori unul dintre ei se descarcă. Este important de știut și faptul că viteza de încărcare este importantă. În funcție de model și de capacitatea acumulatorului, timpul de încărcare poate porni de la 15 minute și poate dura până la 3 ore.

Cea mai bună bormașină - Recomandări și Sfaturi - Blogdecumparaturi.ro

Suprafața

O bormașină de calitate va funcționa fără probleme de regulă pe orice suprafață de lucru. Totuși, atunci când o alegi, asigură-te că este menționat acest lucru în fișa tehnică a produsului. O mașină de găurit ar trebui să poată fi folosită pe suprafețe precum: lemn, metal, beton, oțel, plastic, rigips, zidărie și lista poate continua.

Cuplul

O mașină de înșurubat cu un cuplu mare va reduce efortul depus pentru strângerea șuruburilor. El este calculat în nwttoni pe metru, adică N/m. Modelele cu fir pot avea un cuplu de aproximativ 65 N/m, iar cele cu acumulator de 80 N/m.

O caracteristică foarte utilă este reglajul cuplului. Acesta ajută modul de înșurubare și deșurubare, permițând să adaptezi forța de strângere astfel ca distrugerea biților, șuruburilor și suportului să nu fie distruse.

Tipul de mandrină

Vei vedea că există autofiletante ce au mandrină cu cheie sau fără cheie. Mandrina cu cheie oferă o fixare mult mai sigură a burghiului. Cele fără cheie permit schimbarea mai rapidă a burghiului, dar acesta nu va fi strâns atât de bine.

Capacitatea de a găuri

Mă refer mai exact la diametrul maxim al găurii. O bormașină bună va avea o mandrină ce are o mărime care permite folosirea unor burghii cu un diametru cât mai mare.

Funcții și caracteristici utile

Printre cele mai utile funcții și caracteristici pe care o bormașină le poate deține, voi nota următoarele:

  • Funcția de percuție, care este ideală pentru a da găuri în beton sau zidărie;
  • LED-uri pentru iluminarea zonelor întunecate;
  • Funcția de blocare a trăgaciului pentru lucrările unde este necesară folosirea ambelor mâini;
  • Mânerul antiderapant;
  • Oprirea bătăilor.

Cea mai bună bormașină cu fir

Haide să vorbim puțin despre bormașinile cu fir și cum arată cele mai bune. Din punctul meu de vedere, o autofiletantă cu fir de calitate trebuie să să aibe un cablu cât mai lung pentru a o manevra fără probleme în întreaga încăpere. De asemenea, aceste mașini de găurit ar trebui să fie dotate cu funcția de percuție, cea care te va ajuta să perforezi chiar și materialele cele mai dure. Este necesar ca frecvența bătăilor să fie una cât mai mare pentru eficiență și pentru comoditate.

O bormașină cu fir bună trebuie să dezvolte o putere cât mai mare, dar și un cuplu puternic. De asemenea, după cum și mai devreme am menționat, ar trebui ca motorul să ofere și o viteză mare.

Cea mai bună bormașină fără fir

De partea cealaltă, cele mai bune bormașini fără fir trebuie prima dată să aibe bineînțeles o putere mare, un cuplu puternic și să dezvolte o viteză cât mai mare. Acumulatorii sunt foarte importanți la aceste scule electrice. Cu cât capacitatea acumulatorului va fi mai mare, cu atât autonomia bormașinii va fi și ea mai mare. Alege așadar modele care corespund acestor caracteristici și cu siguranță nu vei fi dezamăgit.

Top cele mai bune bormașini - www.Blogdecumparaturi.ro

Autofiletantă (bormașină) ieftină și bună

Vei găsi pe piață o mulțime de autofiletante ieftine și bune. Totuși, ele nu vor fi la fel de capabile precum un model mai scump, adică unul premium sau profesional. Vei găsi bormașini de calitate la un preț bun chiar și de la branduri de top, precum Bosch.

În general, o bormașină ieftină este un dispozitiv perfect pentru cei care au nevoie de un aparat de găurit și înșurubat pentru nevoi casnice, adică pentru cei care îl vor folosi ocazional și nu pentru lucrări complexe.

Producători

Probabil știi deja, dar dacă nu, îți voi spune eu. Cei mai buni producători de mașini de înșurubat și găurit sunt Bosch, DeWALT și Makita. Dacă vei alege un produs din gama celor trei, cu siguranță vei fi satisfăcut de calitatea și de performanțele sale.

Recomandarea mea

Personal, eu îți recomand să alegi o bormașină în funcție de nevoile tale, așa cum am specificat mai devreme în articol. Apoi, rămâne să stabilești ce tip de produs vrei: cu fir sau fără. Indiferent de tipul ales, este esențial ca autofiletanta să aibe o putere mare, viteză mare și cuplu puternic pentru înșurubare și deșurubare. Dacă vrei să vezi ce modele recomand, te invit să descoperi topul bormașinilor de la începutul articolului.

Întrebări frecvente

Care este diferența între o bormașină cu percuție și una fără percuție?

Bormașina cu percuție include un mecanism de percuție care aplică o mică lovitură pe burghiu în timp ce rotește. Acest tip este ideal pentru găurirea în beton și piatră, unde este necesară o forță suplimentară pentru a sparge suprafața dură. Bormașina fără percuție este destinată găuririi în lemn, metal și plastic și nu are funcția de percuție.

Cum se îngrijește și întreține o bormașină?

Pentru a îngriji și întreține corect o bormașină și pentru a-i prelungi durata de viață, trebuie să urmezi câțiva pași esențiali. Curățarea regulată a exteriorului și a mecanismului este crucială pentru a preveni acumularea de praf și murdărie care ar putea afecta performanța și durabilitatea instrumentului.

Verificarea și înlocuirea burghiilor uzati sau deteriorați sunt necesare periodic, deoarece burghiile ascuțite și în stare bună asigură un găurire precisă și eficientă. Lubrifierea componentelor mobile conform recomandărilor producătorului este importantă pentru a menține funcționarea fluentă a bormașinii și pentru a preveni uzura prematură a pieselor.

În plus, păstrarea bormașinei într-un loc uscat și protejat de praf și umezeală este esențială pentru a preveni coroziunea și deteriorarea în timp.

Cum se folosește corect o bormașină?

Pentru a folosi corect o bormașină și a maximiza siguranța și eficiența în timpul lucrului, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Începe prin a selecta burghiul potrivit pentru materialul pe care dorești să-l găurești, având în vedere tipul și grosimea acestuia pentru a asigura o performanță optimă a bormașinii.

Fixează bormașina într-o poziție stabilă și sigură pentru a evita mișcările nedorite în timpul lucrului, ceea ce poate duce la găuri inexacte sau accidente. Asigură-te că folosești echipamentele de protecție adecvate, precum ochelarii de protecție și mănușile, pentru a te proteja împotriva particulelor de material și a accidentelor potențiale.

În timpul găuririi, aplică o presiune moderată pe mâner pentru a menține controlul asupra instrumentului, evitând presiunea excesivă care ar putea deteriora burghiul sau materialul și ar putea duce la defecțiuni ale bormașinii. Respectarea acestor pași de bază va asigura o experiență sigură și eficientă în utilizarea bormașinei pe termen lung.

Videoclip informativ

Ți-a plăcut acest articol?

Alege numărul de stele și votează:

Notă: 5 / 5. Voturi: 11

Până acum nu sunt voturi. Fii primul care votează!

Articolul precedentCel mai bun tensiometru
Articolul următorCel mai bun fier de călcat
Cu peste 10 ani de experiență în marketing și o pasiune pentru tehnologie, sunt mereu conectat la cele mai noi tendințe din industrie. Îmi place să explorez și să analizez produse inovatoare, scriind recenzii detaliate și ghiduri practice care îi ajută pe cititori să ia cele mai bune decizii de cumpărare. Fie că e vorba de cele mai noi gadgeturi sau de soluții practice pentru viața de zi cu zi, îmi dedic timpul pentru a oferi informații relevante și utile celor care caută să facă alegeri informate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.